Únor u Broučků

V únoru nás čekaly úkoly o lidském těle. Společně s kamarády jsme se učili vyřešit nečekané situace, naučili jsme se, jak přivolat pomoc. Už víme, jaká telefonní čísla mají záchranáři, zkusili jsme si ošetřit zraněného, dozvěděli jsme se, k čemu máme smysly a co dělat, abychom byli zdraví. Dohromady s kamarády jsme vše hravě zvládli.

Moc se nám líbí hry s čísly a už poznáváme čísla do šesti. Počítání si procvičujeme i v pracovních listech.

Paní učitelky nám připravily maketu lidské kostry, encyklopedie, obrázky a skládanky, abychom si vše mohli prakticky vyzkoušet. Společně jsme si postavili nemocnici a měli možnost si poslechnout tlukot svého srdíčka skutečným fonendoskopem. Hra na lékaře se nám velmi líbila. Naučili jsme se píseň s pohybem „Hýbni kostrou“, při které jsme si cvičili motorickou paměť. To byste neřekli, jaká je u toho legrace.

Ke konci února jsme měli mít ve školce karneval. Třída byla krásně nazdobená, soutěže připravené a my se moc těšili. Školka se však musela uzavřít, což nám bylo líto. Ale paní učitelky nám chystají překvapení, až se znovu otevře. Už se nemůžeme dočkat. Copak to asi bude??? To si musíte počkat společně s námi.

 Přejeme vám pěkné dny.

 Paní učitelky a děti ze třídy Broučků.